Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Spaghetti με καπνιστό σολωμό και βότκα














Spaghetti με καπνιστό σολωμό και βότκα

Υλικά για 2 άτομα:
1/2 πακέτο σπαγγέτι
3 μεγάλες φέτες καπνιστό σολωμό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 σφηνάκι βότκα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα από ένα ακέρωτο
1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση :
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να είναι al dente.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο βάζουμε το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαραθούν και προσθέτουμε τον καπνιστό σολωμό. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά ακόμη χαμηλώνοντας τη φωτιά έως ότου μαλακώσει ο σολωμός και αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του.
Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμισθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο  το ξύσμα λεμονιού, αλάτι-πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα 3 λεπτά ακόμα για να δέσει η κρέμα με τα υπόλοιπα υλικά και να γίνει μια πηχτή σχετικά σάλτσα.
Σερβίρουμε το σπαγγέτι στα πιάτα, γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου