Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ  ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
















Υλικά για 12 κομμάτια:
1 πακέτο ατομικά σφολιατάκια
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2  μεσαία αυγά ελαφρώς χτυπημένα
250 γραμμάρια  λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια σπανάκι σε φύλλα αχνισμένο και καλά στραγγισμένο
200 γραμμάρια από διάφορα  κίτρινα τριμμένα τυριά
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί 
5 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
λίγο δυόσμο τριμμένο
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς  τα θηκάκια μιας αντικολλητικής φόρμας για μάφινς και στρώνουμε σε κάθε θήκη από ένα κομμάτι σφολιάτας έτσι ώστε να σχηματίζει μια φωλίτσα.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε  με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν καλά και βγάλουν όλα τα υγρά τους προσθέτουμε και το σπανάκι το οποίο έχουμε αχνίσει και στραγγίσει από τα υγρά του, σοτάρουμε 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί εξατμισθεί προσθέτουμε το ζαμπόν, τον άνηθο  το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα όλα μαζί μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπώλ και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν. 
Σε ένα άλλο μπώλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο μπώλ με τα μανιτάρια και το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά μα ενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. 
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τα 2/3 σε κάθε φωλίτσα σφολιάτας και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180ο C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου