Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αυθεντικό Αμερικάνικο Κέικ Καρότου


Υλικά για 6 άτομα

Για το κέϊκ:
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. σούπας μπέϊκιν πάουντερ
1κ. σούπας κανέλλα
1 ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο ελαφρώς ζεσταμένο
4 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα


1 κ. σούπας απόσταγμα υγρής  βανίλιας
1 ½ φλιτζάνι χοντροσπασμένη καρυδόψιχα
1 ½ φλιτζάνι Ινδοκάρυδο τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι βρασμένα καρότα πουρέ
¾ φλιτζανιού ανανά από κονσέρβα κομμένο σε κύβους

Για το γλάσο:
1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κ. γλυκού υγρή βανίλια
χυμό από ένα μικρό λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε  στο μίξερ το καλαμποκέλαιο, την κανέλα και τη βανίλια και τα  χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε  το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας  σταδιακά το αλεύρι, στο οποίο έχουμε αναμείξει το μπέϊκιν πάουντερ, μόλις ενσωματωθεί και το αλεύρι, ρίχνουμε εναλλάξ τα καρύδια και το Ινδοκάρυδο. Στο  τέλος κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τον πουρέ καρότου  και τον ανανά και ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε δυο μικρά ταψιά διαμέτρου 20 εκ. το καθένα  και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο καθένα. Μοιράζουμε τη ζύμη στα ταψιά και ψήνουμε στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί να ενσωματωθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι. Στήνουμε το γλυκό ως εξής. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια βάση του κέικ και την αλείφουμε με τη μίση ποσότητα γλάσου, τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπο γλάσο και το στρώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και στα πλάγια. Εάν θέλουμε διακοσμούμε με λίγο τριμμένο καρύδι και το βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει το γλάσο.  Το συγκεκριμένο κέικ διατηρείται στο ψυγείο. Δοκιμάστε το είναι υπέροχο!!!!!
 Καλή απόλαυση!!!           

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα πολύ ιδιαίτερη συνταγή !!! Αλλά έχω μια ερώτηση στην εκτέλεση του γλάσου αναφέρει ότι χτυπασ το τυρί με το βούτυρο ενώ στα υλικά δεν αναφέτεται πουθενά η ποσότητα του βουτύρου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή