Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Πέννες ογκραντέν με σάλτσα τομάτας, λουκάνικο Φρανκφούρτης και φέτα


Υλικά για 6 άτομα:
1 πακέτο πέννες φρέσκες ή αποξηραμένες
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
2 κούπες φρέσκιες ψιλοκομμένες τομάτες ή μια κονσέρβα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στον τρίφτη
150 γρ. φέτα σε κύβους
150 γρ. κασέρι ή έμμενταλ τριμμένο
150 γρ. τυρί γκούντα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι ,πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας, al dente (να κρατάνε). Τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι να σοταριστεί για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας τις πέννες ανακατέυοντας με ένα κουτάλι να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε τα κομματάκια της φέτας και πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Τελειώνουμε την παρασκευή του φαγητού πασπαλίζοντας με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε 5λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου