Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Φυσικά αρωματισμένος καφές φίλτρου με γεύση πορτοκαλιού ή λεμονιού


Στην εποχή που ζούμε βομβαρδιζόμαστε με χημικές ουσίες και άπειρα συντηρητικά και βελτιωτικά στις τροφές που καταναλώνουμε. Λάτρης του καφέ φίλτρου, βαρέθηκα να μου προσφέρουν καφέδες με σιρόπια και δήθεν φυσικά αιθέρια έλαια. Δοκίμασα λοιπόν αυτή την συνταγούλα, μιας Γαλλίδας φίλης χημικού και ο καφές μύριζε υπέροχα και κυρίως με φυσικό και υγιεινό τρόπο.






Υλικά

καφέ φίλτρου για όσα άτομα θέλουμε
ξύσμα από ένα βιολογικό ακέρωτο πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγη τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε το πορτοκάλι ή το λεμόνι μας κάτω από τη βρύση παρά πολύ καλά. Σκουπίζουμε με μια πετσέτα και τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη να γίνει ξύσμα. Υπολογίζουμε μια πρέζα ξύσματος ανά άτομο, όχι περισσότερο γιατί θα πικρίσει και την προσθέτουμε στον καφέ μας μαζί με την κανέλα κατά την παρασκευή του είτε χρησιμοποιούμε καφετιέρα φίλτρου είτε με έμβολο! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! 
Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου